CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 16. joulukuuta 2008

Tule joulu kultainen

Pidätkö joulusta, miksi?
-> Hyvä kysymys - ei ole mitään yksittäistä syytä sille, miksi rakastan joulua! Kaikki siihen liittyvät tuoksut vain tuovat mieleeni lapsuuden yltäkylläiset joulut. Kuusen tuoksu, kinkun paistaminen, pakettien avaamisen jännitys, joulurauha, piparit, joululaulut ja koko perhe koossa!

Miten tahtoisit viettää joulusi, kenen kanssa, missä?
-> Olisi kiva joskus matkustaa Lappiin perheen kanssa jouluhässäkkää pakoon ihan jo senkin takia, että suurella todennäköisyydellä tänne etelään ei saada valkoista joulua :/ Olisi kiva istua lämpimän takkatulen loimussa ja nauttia jouluyön taiaomaisuudesta. Glögiä ja poroja, voisiko olla idyllisempää?

Onko sinulla joulukalenteria, minkälainen?
-> Tänäkin vuonna äitini osti minulle suklaakalenterin, kuten joka vuosi. Nyt alkaa ensimmäistä kertaa tuntua siltä, että kuvakalenteri olisi vallan hyvin riittänyt. Näin sitä pala palalta alkaa aikuistua tahtomattaan.

Pelkäsitkö pienenä joulupukkia?
-> Kyllä joo. Ensin ujostelin, sittemmin vaivaannuin, kun koko suku tuntui luulevan, etten tajunnut vaarini olevan huonosti tehdyn tusinanaamarin takana. En pidä koko joulupukkilegendasta yhtään, kiitos näiden lapsuustraumojen :P

Mikä on ensimmäinen muistamasi joulu?

-> Hmm. En kyllä muista yksittäisiä jouluja kovinkaan hyvin.
Pienenä olin seurakunnan lapsikuorossa, joka esiintyi jouluaaton hartaudessa puolilta päivin. Vaikka koko päivä oli täynnä tohinaa ja vilskettä, tuntui aika kuluvan t-o-d-e-l-l-a hiiiitaaaaaastiii. Hartauden jälkeen kävimme viemässä kynttilät haudoille ja menimme kotiin syömään. Aikuiset siemailivat glögejään tuskastuttavan verkkaisesti ja minä kiersin kuusen alla olevaa pakettikasaa kuin kissa kuumaa puuroa. Myös ihan viime vuosiin asti kävimme mummulassa tapaamassa serkkuja ja tätejä. Kärsivällisyyttäni ei ole ikinä koeteltu niin paljon kuin jouluisin :D

Missä vietät joulun tänä vuonna?
-> Kotona (asun vanhempieni kanssa, vielä). Seuraamme liittyvät jossakin vaiheessa myös siskot, siskontyttö ja pari karvanaamaa, joiden kanssa systerit ovat hynttyynsä yhteen laittaneet.

Oletko ollut tuhma vai kiltti tänä vuonna?
-> Tuhma. Olen ollut itsekeskeinen, ilkeä, kärsimätön, kaksinaamainen ja ahne, enkä ole pitänyt sanaani. Oikeasti en ansaitsisi yhtäkään pakettia - tosin Hesarin joulutestin tulokseksi sain kuin sainkin kokonaista yhden (1) paketin. Asiaa ei tainnut edesauttaa se fakta, etten usko joulupukkiin. (Sen sijaan uskon mahtavaan markkinatalouteen, joka myy meille joka vuosi joulumieltä useiden satojen eurojen edestä.)

Mitä toivot eniten jouluksi?

-> Ettei tulisi sanaharkkaa perheen kesken ja sataisi pumpulimaista pakkaslunta koko joululoman. Tai edes aaton. Ja että kaikki olisivat terveitä.

Nimeä mieluisin jouluruokasi?
-> Kinkku! Ja joulutortut. Perunalaatikkokin menettelee.

Oletko kenties saanut valmiiksi/ostanut kaikki aikomasi lahjat?
-> Kyllä. Kaikki on kunnossa. Pari lahjaa tosin tuli ostettua vähän kieli poskessa, toivottavasti saajat silti pitävät niistä.

Mikä on sinun kaunein joululaulusi?

-> Konstan joululaulu ja Sylvian joululaulu. Tykkään oikeastaan kaikista joululauluista, paitsi siitä Jos minä olen musta -renkutuksesta (Tiernapojat) ja lasten tiptap-henkisistä lauluista.
Täytyy ehkä antaa periksi tuon tiptapin suhteen siskontytön takia.

Paras jouluaiheinen leffa?
-> Joulupukki ja noitarumpu on kiva, taattua kotimaista laatua.

Paras joulumuistosi?
-> Kaikki jouluaamut, kun heräsin jouluvalojen valaisemasta huoneesta ja tepsuttelin ilman sukkia alakertaan, jossa tuoksui kuusi ja jouluruoat. En tiedä pystynkö koskaan välittämään omille lapsilleni sitä sanoinkuvaamatonta tunnetta, josta sain nauttia pienenä. Aion kyllä yrittää.

Mitä joulussa odotat eniten?

-> Sitä haurasta tunnelmaa, jota saa hengittää joka solullaan yhden päivän ajan.

Minkälainen joulukuusi teillä on?

-> Aina erilainen. Omasta metsästä isi on sen joka vuosi hyvissä ajoin valinnut.

Osallistutko salaiseen pikkujoululahjojen vaihtoon koulussa tai työpaikalla?
-> Siitä on vuosia aikaa, kun viimeksi olen tuollaiseen osallistunut. Yleensä koko juttu on ollut vain iso fiasko, sillä pienellä budjetilla ja jokaisen on ostettava jotakin -meiningillä homma on mennyt reisille.

Onko sinulla pikkujouluja tiedossa?

-> Ei.

Kuinka monta joulukorttia lähetät?

-> Yhden Saksaan.

Joulutoiveesi?
-> Kinkku ei pala, kukaan ei ole vihainen, LUNTA, pari kivaa pakettia.

0 kommenttia: