CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 8. lokakuuta 2008

BB

On huvittavaa, miten paljon Big Brotherin kaltainen tositv-ohjelma nostattaa keskustelua puolesta ja vastaan. Mielestäni on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota ohjelmassa esiintyviin tapahtumiin, joissa on merkkejä esimerkiksi koulukiusaamisen kaltaisesta kohtelusta.

Ensinnäkin Niko. Hän on tehnyt selväksi, kuinka ei siedä Johania, mutta vetää mielestäni käytöksensä jatkuvasti överiksi. Jopa kommentti siitä, miten hänen ei tarvitse sietää ystäviensä seurustelukumppaneitakaan, jos ne eivät satu olemaan hänen mieleensä, on uskomattoman umpimielinen. Käsittääkseni ystävyys perustuu joustavuudelle ja hyväksynnälle, eikä oman mielen oikuille.

Sympatiani saanut Cheryll on eittämättä huono ulosanniltaan ja yleissivistykseltään, mutta on nähdäkseni talossa yksi aidoimmin käyttäytyvistä asukkaista. Tästä syystä niskavillani nousevat pystyyn joka kerta, kun joku muu keskeyttää hänen lauseensa torjuvasti ja alkaa arvostella C:n näkökulmaa. Monesti vielä pari muutakin asukkia yltyy esittämään vastalauseita Cheryllin mielipiteeseen ja asetelma 1 vs. 3 on valmis. Ei ole reilua lytätä yhtä henkilöä monen ihmisen voimalla, jos vielä tätä yhtä henkilöä ei pidä yhtä nokkelana kuin itseään. Siinä vain vastaansanojat tekevät itsensä naurunalaisiksi, kun eivät kuuntele lauseita loppuun ja hiiltyvät yksinkertaisemmin asiansa esittävien kommenteista.

Joukon vanhin, Tero, sen sijaan toimii järkevän aikuisen tavoin ja pitää useimmiten mölyt mahassaan, mikä tietysti ärsyttää monia draamankipeitä katsojia sekä asukkaita. Toiset kilpailijat eivät tunnu aina tajuavan, että yhteiselo vaatii sitä, että joku pysyttelee taka-alalla ja nielee mielipahansa. Olisi toki viihdyttävää nähdä 12 Nikon temperamentilla varustetun tyypin pätevän ja kitsahtelevan talossa, sillä tuolloin luvassa olisi suurta tunteiden paloa 24/7, mutta edes Subin budjetti ei kestäisi sellaista menoa pitkään. Ehken ymmärrä tämän formaatin perimmäistä tarkoitusta, mutta saan mahanpuruja ja mustan mielen talon negatiivisista viboista. Juurikin Tero tasapainoittaa tätä teatteria omalla hämäläisen hitaalla keskustelutyylillään ja vetäytymällä silloin tällöin omiin oloihinsa kuntosalihuoneeseen. Vaikka pidän hänen olemuksestaan (ja kyllä, kasipackista myös), en näe häntä silti voittajana. Saulin kaltainen suurisydäminen hymypoika on jättänyt suuret kengät täytettäväksi, ja valitettavasti tällä kaudella ei ole tullut vielä vastaan yhtä hienoa persoonaa.

AARRGGHH, tulen hulluksi, kiitos tämän loistavan formaatin ja kilpailijavalintojen... Nyt jos vielä saadaan Tukiaisen siskokset taloon, meno saattaa muuttua sietämättömäksi. Koska mikäs sen kivempaa tuotannonkaan kannalta, kun aiheuttaa Cheryllille lisää kommelluksia. Noh, ehkäpä tyttöä ei tarvitse puolustella, kerran on vapaaehtoisesti asukkaaksi hakenut. Olisi voinut mielestäni miettiä taloon astumista kerran, toisen, jos kolmannenkin.

0 kommenttia: