CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torstai 19. helmikuuta 2009

Ensin oli tylsää ja sitten piti pysytellä väkisin hereillä. What's the point?

Varastin Brimiltä meemin.
Kävin sisäistä kamppailua itseni kanssa, julkaisenko meemin täällä vai Naamakirjassa.
Bloggeri vei 1-0.

Mitä teit tasan vuorokausi sitten?
Katselin dvd:ltä erään brittiläisen sarjan tuotantokautta kumppani Å:n kanssa.

Kännykkä-kysymyksen skippasin, olin liian kaukana nokialaisestani.

Onko sinulla paljon rutiineja? Joitakin kyllä. Eivät ole ehkä niinkään tietoisia valintoja, koska en keksi yhtäkään, joka voisi toimia esimerkkinä tässä meemissä.

Tiedättekö mikä on to-del-la ärsyttävää? Se, kun silmälasien nenätyynyjen alla iho hikoaa ja lasit alkavat valua nenällä.

Oletko rehellinen? Kyllä olen. Tarkastusmaksut pelottavat minua suunnattomasti, en ikimaailmassa matkustaisi pummilla. Lisäksi suupieleni vetäytyvät itsepintaisesti hymyyn, kun yritän vedättää jotakuta.

Miksi asut siellä missä asut? Yksinkertaista: minä laiska paska en panostanut pääsykokeisiin, joten opiskelupaikka jäi saamatta ja porukat saivat riesakseen löhöilevän välivuosilaisen.

Osaatko sanoa (kalenteriin katsomatta) monesko päivä tänään on? Hmm, haha. Ei ainakaan vielä kahdeskymmenes.

Koska viimeksi teit itse ruokaa? Lasketaanko se, että heitin pussillisen pasta carbonara -aineksia kiehuvaan veteen ja hämmensin?

Muistatko minkä cd:n ostit ensimmäiseksi? Ensimmäinen levyni oli porukoiden cd-soittimen mukana tullut kaupanpäällinen. Sitten sain syntymäpäivälahjaksi Aquan levyn, jolla oli Barbie girl -hitti... Noloa, mutta omistin silloin paljon piraatteja, esimerkiksi ainoa Spice Girlsien cd:ni oli kopio ja ostettu itärajan tuolta puolen.

Millaisessa asennossa olet tällä hetkellä? Istun nojatuolissa jalat ristissä ja läppäri sylissä.

Millainen perheesi on? Keitä siihen kuuluu? Perheeni on toisinaan maailman parasta seuraa, toisinaan taas liuta hermoja koettelevia pässejä. Peruspoppooseen kuuluu isä, äiti ja kaksi isosiskoa, mutta perhehän on alati laajeneva käsite, johon lasken nykyisin myös kumppani Å:n, sisarteni miehet sekä rakkaan siskontyttöni.

Mitä haluaisit huomenna tapahtuvan? Ihannetilanteessa muuttuisin Hyväksi Ihmiseksi (tm), joka välittää globaaleista asioista, kuten nälänhädästä ja ilmastonmuutoksesta, mutta jaksaisi panostaa myös pienemmän kokoluokan asioihin, esimerkiksi pääsykokeisiin lukemiseen ja perheen ilahduttamiseen kokkaamalla. Niin, enkä ikinä möläyttelisi mitään tyhmään Å:n vanhempien kuullen.

Kuinka paljon salaisuuksia sinulla on? Aika vähän sellaisia, joista kukaan ei tietäisi. Leipäläpeni jauhaa välillä tarinaa niin ahkerasti, että tulee paljastettua kummiakin juttuja omasta elämästä.

Näetkö paljon unia? Kerro viimeisin. En muista viime yön unta kovin tarkasti, mutta siinä oli paljon suloisia kaneja. Pelkäsin, että ne karkaavat, jos joku avaa ulko-oven.

Oletko enemmän ujo kuin villi? Minusta on normaalia olla varuillaan uusien tuttavuuksien seurassa, vaikka hyvien ystävien kanssa välillä tempaukset lapasesta lähtisivätkin. No, myönnetään, ujo olen. En pidä itseäni järin kiinnostavana persoonana, joten en jaksa puhua itsestäni, lopputulos: istun vieraiden seurassa tuppisuuna ja hermostun minulle esitetyistä kysymyksistä.

Aistitko, jos sinua tuijotetaan? Se vaihtelee. Yleensä ilman silmälaseja tunnen olevani kuin myyrä auringonpaisteessa (vaikkeivat vahvuuteni ole kuin -2 ja -3 tjsp). Silloin yli- tai alitulkitsen muita, koska näköni ei ole priima: luulen esimerkiksi viereisen pöydän miehen tuijottavan minua, vaikka hän lukisi takanani olevaa ruokalistaa. Yleensä en jaksa kiinnittää huomiota ympärilläni tapahtuviin asioihin, julkisissakin uppoudun mp3-soittimeni tarjontaan ja kohdistaan katseeni tyhjyyteen.

Ketä kättelit viimeksi? Puhh, siitä on aikaa! Luultavasti jotakuta sukulaistani loppiaisena.

Mitä näet kun suljet silmät? Tietokoneen ruudun mallinen kuvio näkyy hetken aikaa verkkokalvoillani, vaimitäneoli.

Kuinka monet kengät omistat? Juhlakenkiä on kolmet tai neljät. Talvikenkiä kolmet... Ei kun neljät! Kesäkenkiä ainakin neljät, ellei jopa viidet. Muistinkohan kaikki? Tuskin. Alle parikymmentä paria kumminkin, uskoisin.

Kuinka suuren joukon edessä olet esiintynyt? Koulun juhlissa on tullut hoopoiltua, samoin tanssiseuran näytöksissä ja kilpailuissa. En mie tiijä. Mieluummin iso ja tuntematon joukko kuin pieni ryhmittymä kavereita ja sukulaisia.

Mikä oli päivän paras juttu? Siskontytön vauvakieli ja hymyt. Hitsi, tykkään pikkuneidistä aivan hirmuisesti!

Luokitteletko ihmisiä? Kyllä, esimerkiksi iän ja käytöksen perusteella. Pahimpia ovat elämäänsä tympiintyneet keski-ikäiset naiset, täysin poikkeuksetta, tietenkin. Myös musiikkimaku ja vaatetyyli ovat oivia kategorisoinnin kriteerejä. Seksuaalisesta suuntautumisesta ja ihonväristä nyt puhumattakaan.

Kuinka korkealta katselet maailmaa? Itsekseni kuvittelen olevani kaiken älyllisen ja älyttömän yläpuolella, mutta muiden seurassa muutun ihanan kuluneesti sanottuna maan matoseksi.

Onko sinulla lemmikkieläimiä? Kissa, koira ja kaloja. Pitäisi saada vielä karhu, koala ja kani, niin olisi lähes kaikki k-alkuiset elämet kasassa.

Kerro joku viehättävä piirre ihmisessä. Karisma kattaa kaiken (jäi vissiin toi k-villitys vähän päälle), joten sitä en voi sanoa. Hmm. Itsearvostus on hieno asia. En kestä itseni kaltaisia ällöttävän itseinhoisia vinkujia (itsellänihän on itseni mielestä itsetunto kohdallaan, itsehän en ole edes taipuvainen toistelemaan itseäni!), siksi lähimmissä kavereissani on lähinnä terveellä itsetunnolla varustettuja ihmisiä.

Oletko tullut enemmän äitiin vai isään? Äitiini. En ole varma olenko saanut isältäni ollenkaan geenejä, ainakaan luonteessa tai ulkonäössä ei ole viitteitä siitä. Taidan olla neitseellisesti syntynyt.

Uskotko ihmeisiin? Eh, ei näin isoja kysymyksiä keskellä yötä! EN TIEDÄ!

Kumpi on kiireisempää aikaa; arki vai viikonloppu? Aika tasan tällä hetkellä. Otan alkupäivän iisisti ja iltapäivällä keksin sitten jotakin ohjelmaa, jos niikseen tulee. Musta tulisi erinomainen pummi.

Olitko iloinen herätessäsi aamulla? Ensin oli tukala olo, kun aurinko paistoi suoraan ikkunasta sänkyyn. Å nousi ylös ja sulki verhot, mutta pirkule jätti minut yksin nukkumaan, kun piti muka töihin lähteä. Heräsin puolen päivän jälkeen, kun nukkuminen ei enää tuntunut ollenkaan hyvältä. Vastaus kysymykseen on... En ollut iloinen.

Oletko tavannut isovanhempiesi vanhempia? Unfortunately (tuon sanan oikeinkirjoituksen kanssa tappelin joskus muinoin nyrkit verillä) not. Nyt kaikki isovanhempanikin ovat jo, ööh - en pidä kuolla-verbistä - nukkuneet pois.

Mikä tappaa kiinnostuksen (ihmisistä puhuttaessa)? Jos tyyppi ei ymmärrä yksinkertaisintakaan läppää. Minäkään en ole se penaalin terävin kynä, joten minua tyhmempi ei toden totta kannata olla.

Oletko kateellinen muille ihmisille? Olen, ihan liikaakin. En kestä minua kauniimpia ihmisiä, vaikka niitä, yllätys yllätys, paljon onkin.

Oletko ollut kirpparilla myymässä? En ole, vaikka tarkoitus olisi.

Koska eletään elämän parasta aikaa? Paras aika esiintyy pieninä hetkinä elämän varrella. Viimeksi olin onnellinen, kun koko perhe oli koossa ja tunsin kuuluvani heihin, kaikista viostani huolimatta.

Kuinka monta serkkua sinulla on? Viisi, fem, fünf.

Kirjoitatko päiväkirjaa? En enää.

Koska olet viimeksi itkenyt? Eilen itkin katkeraa, kuukautisketutuksen sekoittamaa itkua. Piti saada vuodattaa, onneksi kumppani Å on oppinut suhtautumaan siihen ihanasti.

Mikä muistuttaa viime kesästä? Oli heinä- tai elokuu ja töissä kuolemanhiljaista. Ruokatunnilla näin lomaa viettävien ihmisten kulkueen kiemurtelevan kohti auringossa kylpevää hiekkarantaa. Saatoin päästää pari harkitsematonta sanaa huuliltani.

Olemmeko kaikki jollekin tai jotenkin korvaamattomia? Emme ole. Sen tiedostaminen aiheuttaa syvää mustasukkaisuutta niin kavereista, lemmikkieläimestä kuin seurustelukumppanistakin. On rankkaa, kun ainoa ajatus on, että joku kuitenkin hylkää tai että vaikka katoaisin maan päältä, ei kukaan ihmettelisi missä olen.

Kuvaile hiustesi luonnollista väriä. Hennosti maanläheiseen graniitinharmaaseen vivahtava vaaleanruskea. Piss off, maantienharmaa, niin kuin monella muullakin suomalaisella on!

Kenen nimipäivä on syntymäpäivänäsi? Tuulin ainakin.

Tässä kohtaa meinasin heittää pyyhkeen kehään, mutta sitten huomasinkin ilokseni, että viimeisiä kysymyksiä viedään aivan juuri!

Oletko koskaan käynyt vessassa elokuvateatterissa leffan aikana? Enpä ole tainnut.

Onko sis
äinen kauneus vain rumien puhetta? Tänään olen kieriskellyt pinnallisessa itsesäälissä, tyyliin "yhyy, olen ruma, sanokaa nyt etten tarvii boobjobia tai hajoan pieniksi palasiksi", joten kysymys osui ja upposi kuin laivanupotuksessa konsanaan! Eli, tunnen tyyppejä, joiden ulkonäkö ei esimerkiksi valokuvissa välttämättä miellyttäisi silmää, mutta heidän persoonansa ansiosta pidän heitä viehättävimpinä tapaaminani ihmisinä. Uskon siis sisäinen kauneuden voimaan, ja olen oppinut kadehtimaan sitäkin.

Menetkö koskaan nukkumaan meikit naamassa? Pyrin pitämään varalla kosteuspyyhkeitä, joilla voin sutaista pahimmat tuhrut nassusta pois.

Osaatko keittää riisiä? Sanotaanpa niin, etten ole koskaan yrittänyt.

Pidätkö yksinäisyydestä? Joskus se on polttoainetta, joka saa luovat energiat liikkeelle. Yleensä kuitenkin ahdistun.

Onko sinulla unelmia? On, paljon. Pienempänä niihin jaksoi uskoa sokeasti ja kaikki oli ihanan helppoa.

The last and definitely the least:

Lempivuodenaikasi? Kevät.

Jippii! Nyt tää menis juomaan mukillisen vettä ja sitten pahnoihin kuorsaamaan kuin vanha sika! I survived!

0 kommenttia: